Jobs had spijt dat hij kanker niet eerder liet behandelen

Steve Jobs had aan het einde van zijn leven spijt dat hij zich niet sneller had laten opereren om zijn kanker te behandelen. Dat vertelde Walter Isaacson, die de veelbesproken biografie over Jobs heeft geschreven, in het Amerikaanse televisieprogramma ’60 Minutes’. Isaacson interviewde Jobs zelfs nog vlak voor zijn dood.

“Hij stelde de operatie uit. Hij vond dat zijn lichaam misbruikt werd als hij zich zou laten behandelen en wilde eerder alternatieve geneesmiddelen proberen. Zijn vrouw en kinderen trachtten hem op andere gedachten te brengen, wat na negen maanden uiteindelijk ook lukte. Maar toen was het al te laat. De kanker was al te ver uitgezaaid.”, aldus Isaacson.

De biograaf vroeg zich af waarom een intelligente man als Steve Jobs zo’n domme beslissing kan nemen. Volgens Isaacson dacht Jobs dat als je iets lang genoeg ontkent er dan magische dingen kunnen gebeuren. Hij sprak er veel over met Jobs. Steve Jobs wilde er zelf ook over spreken omdat hij er zoveel spijt van had, vertelde Isaacson.

Walter Isaacson: “Steve Jobs minimaliseerde de ernst van de situatie vaak. Ook bij zijn medewerkers. Hij onderging in het geheim nog meerdere behandelingen, terwijl hij iedereen vertelde dat hij genezen was.”

Isaacson sprak met Jobs ook over Steve’s biologische vader. Jobs heeft zijn vader wel degelijk enkele keren ontmoet, maar besefte dat op het moment zelf niet. Abdulfattah Jandali runde ooit nog een populair restaurant in Silicon Valley waar Jobs wel eens ging eten. Jobs wist pas dat het zijn biologische vader was toen Mona Simpson, de biologische zus van Jobs waarmee hij wel een band opbouwde, hun vader zocht en ook vond. Hun biologische vader vertelde dat Jobs wel eens in zijn restaurant kwam en dat hij dan altijd een flinke fooi gaf.

Te vinden in: Apple, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.