iPad mini toch echt in de maak?

Taiwan’s United Daily News bericht dat Apple samples heeft ontvangen van 7.85-inch schermen met dezelfde 1024×768 resolutie als de iPad 2. Het bericht uit Taiwan geeft aan dat de samples aan Apple zijn verzonden door AU Optronics en LG Display. De samples zouden duiden op de komst van een iPad mini die dan vermoedelijk begin volgend jaar verwacht kan worden.

Het is onbekend hoe Apple en zijn ontwikkelaars dit zouden willen bewerkstelligen, aangezien dat zou betekenen dat ondanks dat apps allemaal goed zouden worden weergegeven in dezelfde resolutie als de huidige iPad, de interface elementen kleiner zouden worden. In dat geval zou dit hoogstwaarschijnlijk voor gebruiksproblemen zorgen.

Steve Jobs had sowieso de 7-inch tablets al met de grond gelijk gemaakt omdat hij stelde dat een 10 inch scherm het minimum was voor een goed werkbare tablet.

Apple zou volgens analist Brian White van Ticonderoga Securities daadwerkelijk bezig zijn met de release van een iPad mini begin volgend jaar. Deze zou het opnemen tegen Amazon’s Kindle Fire. Het zou Apple volgens White meer gaan om een betaalbare tablet op de markt te brengen die dan vanzelfsprekend ook kleiner moet zijn. Hiermee zou Apple zich willen richten op een nog bredere groep consumenten. Verwacht wordt dat de mini iPad rond de 200 euro gaat kosten.

Veel geruchten doen echter ook de ronde over de release van een iPad 3 begin volgend jaar. Een tablet met een Retina display en een resolutie van 2048×1536. Maar een kleinere, meer betaalbare iPad zou inderdaad een nieuwe groep kopers aanboren en de aanval openen op Amazon. In dat geval ziet Apple de Kindle Fire wel degelijk als een geduchte concurrent. Waar Apple voor kiest zal de tijd ons leren, voor beide opties is wat te zeggen.

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.