Apple verkoopt in Q4 11.12 miljoen iPads

Apple heeft zojuist de resultaten voor haar fiscale vierde kwartaal bekend gemaakt. De resultaten waren beter dan Apple zelf had voorspeld maar toch net ietsjes minder dan waar de meeste analisten op hadden gehoopt.

In het vierde kwartaal van 2011 boekte Apple een omzet van $28.27 miljard dollar en verkocht maar liefst 17.07 miljoen iPhones, dit was minder dan de ruim 20 miljoen die Apple in het derde kwartaal verkocht. Een en ander is ongetwijfeld te wijten aan consumenten die hun aankoop hebben uitgesteld omdat ze wachten op de iPhone 5 (tevergeefs, trouwens…)

Naast de 17 miljoen iPhones verkocht Apple 11.12 miljoen iPads en dat is weer een stuk meer dan de 9 miljoen die Apple in het vorige kwartaal verkocht. Tevens gingen er nog 4.89 miljoen Macs over de toonbank. Tenslotte werd ook duidelijk dat de iPods ook hun beste tijd hadden gehad, Apple verkocht er maar liefst 27% minder van. Het lijkt er op dat veel mensen hun iPad en iPhone voortaan als iPod gaan gebruiken, wat natuurlijk niet meer dan logisch is.

Te vinden in: Apple, Nieuws
Tags: , , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.