Kijk en vergelijk: iPad 2 vs Kindle Fire

Amazon lanceerde recent haar eerste echte tablet de Amazon Kindle Fire. Een 7-inch tablet die draait op Google’s Android en slechts $200 kost. Tal van geruchten gingen al rond dat dit de eerste echte tablet zou worden die echt een concurrent van iPad zou zijn. Wij maken de vergelijking voor je tussen de iPad 2 en de Kindle Fire

Heeft de Kindle Fire echt de power om de iPad 2 te doen vervagen? Als we de specificaties hieronder bekijken lijkt de Fire nog niet op een ware iPad killer.


Formaat
Als we ons niet richten op het formaat van de tablet, want sommige mensen hebben vast de voorkeur voor een kleinere tablet, en alleen kijken naar ‘whats’s inside’ dan wordt al snel duidelijk dat de iPad 2 heel wat krachtiger is dan de Kindle Fire. De Fire heeft namelijk een vermoedelijke dual-core 800MHz CPU en dat stelt niet veel voor als je deze vergelijkt met iPad’s dual-core 1GHz chip. Ondanks dat lijken de eerste indrukken na de persconferentie van Amazon toch veelbelovend over de Kindle Fire. Er wordt gezegd dat het een pittig apparaatje is.

Browser
De web browser van de Kindle Fire is een  zogenaamde ‘cloud accelerated mobile browser’, die behoorlijk wat capaciteit van de CPU vraagt wanneer je een webpagina laadt, dit gebeurt via de servers van Amazon waardoor de websites razendsnel laden. In principe merk je dan niet dat de CPU trager wordt, tenzij je ondertussen ook apps hebt draaien die veel power gebruiken zoals 3D games.

Opslag
Laten we kijken naar opslag van de beide tablets. De Kindle heeft een microSD slot waarmee je de opslag uit kunt breiden tot 32GB, vergelijkbaar dus met de middelste iPad. Zonder die uitbreiding heeft de Kindle Fire echter slechts 8GB ingebouwde opslagruimte. Maar ook hier focust Amazon zich op ‘cloud’ en geeft alle Kindle Fire gebruikers de gratis cloud opslag voor alle Amazon content.

Features
Wil je een tablet waarmee je ook foto’s kunt maken, dan is de Kindle Fire niets voor jou want er zitten geen ingebouwde camera’s in de tablet. Wat ook niet te vinden is bij Amazon’s pronkstuk is Bluetooth, een microfoon en 3G verbinding. Daarnaast is een minpunt het batterijverbruik. De batterij van de Fire gaat slechts  8 uur mee na een oplaadbeurt. Dan moet Wi-Fi overigens uit staan.

Gewicht
Als je de iPad te groot en te zwaar vindt, dan is de Fire misschien juist wel een goede optie voor je. Met zijn formaat van 7.5 inch neem je het apparaat gemakkelijk overal mee naartoe en je merkt er niets van dat hij in je tas zit, hij weegt slechts 413 gram!

Besturingssysteem
Qua  besturingssysteem draait de Kindle op Google Android, maar Amazon heeft daar wat aan gesleuteld zodat het optimaal samengaat met de Fire. De user interface is compleet geoptimaliseerd naar aanleiding van gebruikerservaringen. Al met al wordt het daardoor een pittig apparaatje. Doordat de tablet van Amazon op Android draait, heb je direct toegang tot honderdduizenden (vaak gratis) apps en ook al zijn dat er minder dan in Apple’s App Store, je redt je er prima mee!

Prijs
Tot slot het grootste verschil tussen de twee tablets: de prijs. De Kindle Fire mist natuurlijk een aantal features ten opzichte van de iPad 2. Dit is voor de een wel belangrijk en de ander kan er niet wakker van liggen. De Kindle is ruim $300 goedkoper dan de iPad 2 dus als je niet veel geeft om Bluetooth, 3D gaming en camera’s dan is de Kindle Fire echt een zeer degelijke tablet. Eigenlijk dé perfecte optie voor de mensen die alleen van de basic voordelen willen genieten van een tablet. Bovendien is de tablet erg goed in wat er wordt beloofd dat hij doet. Of het echt zo is dat de iPad straks het nakijken heeft betwijfelen wij ten zeerste. Apple heeft een hele trouwe groep iPad fans die niet snel over zullen gaan naar een andere tablet. De Kindle Fire kunnen we echter wel onze zege meegeven want het is een mooi apparaatje al met al!

 

Te vinden in: Hardware, Reviews
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.