Belgische krant de Standaard brengt iPad app uit

Als eerste Vlaamse krant lanceert De Standaard een versie van de krant die volledig is opgemaakt voor de iPad. De lezer kan die nieuwe versie aanklikken naast de bestaande digitale weergave van de papieren krant. De iPad-krant bevat dezelfde artikels als de papieren krant en die staan in dezelfde volgorde en hiërarchie, maar de opmaak is op maat van het scherm en de vele navigatiemogelijkheden. De fotografie komt er bij uitstek tot haar recht, met vaak meer foto’s dan in de krant.

De Standaard was een jaar geleden de eerste Vlaamse krant die met een iPad-editie op de markt kwam. Sindsdien kun je op je toestel dagelijks De Standaard lezen, precies zoals die gedrukt wordt. De Standaard komt nu echter met een speciale iPad versie, niet dus puur een vertaling van de krant naar de iPad.

Een krant verschilt namelijk van een website. De nieuwssite verandert voortdurend. Er komt nieuws bij en er valt nieuws af, de rangorde verschuift van uur tot uur, met het vorderen van de nieuwsdag. Snelheid is de troef van een website. Een ‘krant’ heeft een begin en een einde. Ze neemt wat afstand, ordent en interpreteert. Ze is een afgewerkt geheel waarin journalisten keuzes maken en accenten leggen, waarin ruimte wordt vrijgemaakt voor reflectie en analyse. Zo’n krant nodigt de lezer uit even tijd vrij te maken om zich in een bredere leefwereld te verdiepen. Papier is een ideale drager om zo’n krant te maken. Maar we weten nu dat het concept ook op een digitale drager overeind blijft.

Dankzij ING is de krant de eerste maand voor iedereen gratis te downloaden.

icon
De Standaard Krant & DS AvondCorelio PublishingNieuwsGratisDownload
 

Te vinden in: Apple, Apps, Apps, iPad, Nieuws, Reviews
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.