Geen onderzoek naar plotselinge tariefsverhoging mobiel internet

De recente prijsverhoging van mobiel internet door KPN, Vodafone en T-Mobile is vooralsnog gewoon geoorloofd. Het is niet nodig om een onderzoek te doen naar de reden van de prijsstijging.

PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam had de minister gevraagd onderzoek te doen naar de verhoging. Hij trekt het verhaal van de bedrijven in twijfel dat de tarieven omhoog moeten omdat ze meer data moeten verwerken op hun netwerken. De werkelijke reden is volgens Van Dam dat mensen steeds vaker op hun mobieltje chatten met gratis programma’s en minder bellen en sms’en. Hierdoor nemen de inkomsten van de bedrijven af.

Maar Verhagen noemt een onderzoek „niet opportuun”. Hij verwijst naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) als instantie die bevoegd is op te treden tegen ongeoorloofde kartelafspraken. Volgens de bewindsman is de kartelwaakhond op de hoogte van de berichtgeving over de tariefsverhoging.

Verhagen zegt dat er „diverse legitieme” redenen kunnen zijn waarom bedrijven tarieven aanpassen, zoals innovatie. Volgens de minister is het aan consumenten om te beslissen of ze de tariefsverhoging willen betalen. 

Te vinden in: Nieuws, Operators
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.