KPN komt met details interactieve TV voor iPad

Vorige week kondigden we het al aan en vanaf 15 september is het dan zover. KPN gaat dan haar diensten voor Interactieve TV-klanten verder uitbreiden. Interactieve TV Online (iTV Online) maakt het straks onder andere mogelijk om live televisiekanalen te streamen naar de PC, Mac of iPad.

De 416.000 huidige gebruikers van KPN’s Interactieve TV krijgen met ingang van 15 september 2011 geheel gratis toegang tot iTV Online. Bij de lancering van de service zijn 20 zenders beschikbaar, waaronder de publieke en commerciële zenders. KPN zegt hiermee 90 procent van de meest bekeken programma’s ook online aan te kunnen bieden. Later zullen meer zenders volgen. Op de iPad is het tevens mogelijk om live tv te pauzeren.

Naast live televisiekijken krijgen gebruikers de mogelijkheid om programma’s op te nemen. Dit kan door tijdens het kijken via een opname-knop, maar ook via de programmagids. Deze functie is tevens onderweg beschikbaar. Wat handig is als je het vergeten bent. De opnames kunnen vooralsnog alleen op de televisie terug gekeken worden. KPN hoopt volgend jaar dit ook mogelijk te maken voor de pc en iPad.

iTV Online biedt verder Programma Gemist en Videotheek aan. In samenwerking met Videoland kunnen klanten films bestellen. Beide diensten zijn alleen te gebruiken op de PC en Mac. KPN is momenteel in onderhandeling met Apple om de functionaliteiten ook naar de iPad te brengen. Waarschijnlijk kunnen klanten in december 2011 ook Programma Gemist en Videotheek gebruiken op de iPad. 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Operators
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.