Apple steekt geld in fabriek Sharp

Om de productie van LCD schermen voor de Macbooks en iPads voor de toekomst vast te leggen heeft Apple het nu aangelegd met Sharp. Volgens geruchten die zijn opgepikt door persbureau Reuters wil Apple meer verschillende leveranciers, nu het bedrijf met het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung is verwikkeld in verscheidene zaken over patenten.

De twee vechtende bedrijven onderhouden echter ook een nauwe zakenrelatie. Apple maakt veel gebruik van de chips en lcd-schermen van Samsung. Apple was vorig jaar de op een na grootste klant van Samsung. Het Amerikaanse concern kocht vorig jaar voor 5,7 miljard dollar (3,9 miljard euro) aan spullen bij Samsung.

Japanse chipfabrikanten in het bijzonder, zoals Elpida Memory en Toshiba, verwachten daarom meer orders van Apple, als de relatie van het Amerikaanse bedrijf met Samsung verder verslechtert. „Als de situatie verder escaleert, kan dat leiden tot een flinke toename van het aantal orders”, zei een bron.

Japanse media hebben al eerder bericht dat Apple mogelijk 1,3 miljard dollar (898 miljoen euro) investeert in de Sharpfabriek. 

Te vinden in: Apple, Nieuws, Rumor
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.