iPad 3 toch pas in 2012 ivm schaarste retinaschermen

Apple kan de iPad 3 toch dit jaar niet lanceren. Apple’s leveranciers LG en Samsung kunnen niet namelijk niet voldoende retinaschermen produceren.

Dat heeft Digitimes gehoord via bronnen bij leveranciers. Volgens het Taiwanese vakblad plande Apple aanvankelijk de iPad 3 al in de tweede helft van 2011. Zo zou er voor de feestdagen een flinke run op het apparaat komen, iets wat nu telkens uitblijft omdat Apple nu steeds in maart van het jaar een nieuwe iPad heeft gelanceerd.

Voor het derde kwartaal bestelde Apple 1,5 à 2 miljoen exemplaren en voor het vierde 5 à 6 miljoen.

Die streefcijfers werden onlangs weer ingetrokken door Apple, melden de bronnen van Digitimes. De productie van de iPad 2, in de tweede helft van 2011 moeten 28 à 30 miljoen exemplaren van de band rollen, komt niet in het gedrang.

Het scherm van de iPad 3 meet volgens Digitimes diagonaal 9,7 inch en het zou een resolutie krijgen van maar liefst 2048 bij 1536 pixels. Dit technische hoogstandje is echter niet makkelijk te produceren, wat een lage opbrengst en hoge prijzen tot gevolg heeft. Een iPad met retinascherm is waarschijnlijk pas voor volgend jaar. 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.