Concurrenten iPad succesvol in Europa

De iPad domineert zo’n anderhalf jaar na de lancering van de eerste versie nog steeds de tabletmarkt, maar er is een lichtpuntje aan het einde van de tunnel voor de concurrentie. Alternatieven lijken namelijk beter aan te slaan in Europa.

Dat is althans de conclusie van een nieuw onderzoek van marktanalysebureau Forrester. De verwachting is dat Apple dit jaar in de Verenigde Staten verantwoordelijk zal zijn voor 80 procent van alle verkochte tablets. In Europa zal dit percentage rond de 70 liggen.

Forrester denkt dat het verschil ligt aan het lagere aantal Apple-winkels in Europa. Hier zijn dat er 52, terwijl in de VS 238 Apple Stores zijn.

Wel moeten fabrikanten als RIM, Samsung en Acer betere content leveren en hun waren goedkoper maken. “Een Apple-concurrent moet de juiste content, de juiste prijs en de juist productiestrategie hebben om succesvol te zijn. Momenteel is er niemand die alle drie goed doet,” aldus een woordvoerster van Forrester.

Via: Telegraaf.nl 

Te vinden in: Alternatieven, Apple, iPad, Nieuws
Tags: ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.