Patentjager Lodsys klaagt Angry Birds maker aan

Patentenkoning Lodsys breidt zijn aanklacht wegens patentinbreuk weer verder uit. De Amerikaanse firma beschuldigt nu ook Angry Birds-maker Rovio, Electronic Arts, Atari, Square Enix en Take-Two Interactive. De zaak draait om een patent op een in-app-betaalfunctie.

Lodsys klaagt nu in totaal elf bedrijven aan in de patentzaak die dient bij een Texaanse rechtbank. De firma, die bekendstaat als patent troll, startte in mei een rechtszaak tegen Combay, Iconfactory, Illusion Labs AB, Quickoffice, Wulven Game Studios en de ontwikkelaars Michael G. Karr en Richard Shinderman. De zaak draait om een door Lodsys gepatenteerde techniek voor het doen van in-app-aankopen.

In een amendement op de aanklacht heeft Lodsys de klacht tegen het Vietnamese Wulven laten vallen, maar in plaats daarvan vijf nieuwe bedrijven toegevoegd. Zo zou Rovio het patent van Lodsys geschonden hebben met Angry Birds voor iOS en voor Android. Aangeklaagd zijn ook Electronic Arts voor The Sims 3 voor de iPhone, Atari voor Atari’s Greatest Hits voor de iPhone en de versie voor de iPad, Square Enix voor Big Hit Baseball voor de iPhone en de versie voor de iPad, en Take-Two Interactive voor 2K Sports NHL 2K11 voor de iPhone.

De zaak draait om een licentie die Apple heeft op het patent van Lodsys. Apple stelt dat iOS- en OS X-ontwikkelaars onder zijn licentie op het patent vallen. Lodsys gaat met de aanklacht in tegen die stellingname. De firma stelt dat ontwikkelaars zelf verantwoordelijk zijn voor het veiligstellen van alle benodigde rechten en beweert dus dat de aangeklaagde bedrijven inbreuk maken op het patent.

Bron: Tweakers.net

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.