Apple wil simkaart verder verkleinen

Telecombedrijf Orange zegt dat ze van Apple hebben vernomen dat de eletronicareus kleinere simkaartjes dan de huidige microsim kaarten die nu in de iPhone 4 en de iPad worden gebruikt. Orange heeft zelf aangegeven achter deze plannen van Apple te staan. Een woordvoerder van de Europese telecom standaarden (ETSI) bevestigt dat Apple inmiddels een verzoek tot een nieuwe standaard voor simkaarten heeft ingediend.

Vorig jaar was het gerucht nog dat Apple volledig van de simkaartjes af wilde maar telecom-providers zagen dat niet zitten omdat ze bang zijn daardoor teveel controle uit handen te geven. Apple lijkt zich te realiseren dat het de telecom-providers nodig heeft om grote aantallen telefoons in de markt te zetten.

Wanneer alle bedrijven consensus weten te bereiken over de nieuwe standaard dan kan die al binnen enkele maanden worden geaccepteerd.Volgend jaar zouden de eerste apparaten al op de markt kunnen komen die van deze standaard gebruik gaan maken. Orange verwacht dat andere telefoonmakers de standaard ook zullen overnemen.

Via: PCM 

Te vinden in: Apple, Nieuws, Operators
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.