Europa nieuw strijdtoneel om naam App Store

De merknaam ‘App Store’ ligt nu ook in Europa onder vuur. Nadat eerst Amazon later ook Microsoft in de Verenigde Staten het eigendom van de term door Apple in twijfel trok, is Microsoft nu ook hier een procedure gestart om iPad-maker Apple van de rechten op de naam af te helpen.

App Store is de naam van Apple’s downloaddienst voor applicaties voor de iPhone, iPad en Mac-computers. Volgens het Microsoft is de term App Store veel te algemeen. De softwaregigant heeft dan ook een klacht ingediend bij de Community Trademark Office, de Europese organisatie die over merkrecht gaat.

“App Store, net als ‘speelgoedwinkel’ of ‘boekwinkel’, is een algemene term die iedereen met een appwinkel zou moeten kunnen gebruiken,” aldus een Microsoft-woordvoerder. Telefoonproducenten HTC, Nokia en Sony Ericsson zijn het hiermee eens en steunen de klacht.

In januari diende Microsoft al een klacht in bij de United States Patent and Trademark Office, het Amerikaanse equivalent van de Community Trademark Office. Ook hier wordt onderzocht of Apple wel recht heeft op de naam ‘App Store’. 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.