Ook Amstelveense raad aan de iPad

Nadat alle dienstauto’s de deur uitgingen vanwege bezuinigingen, krijgen wethouders in Amstelveen nu een iPad. Volgens de gemeente is met het pilotproject een hoop geld te besparen.

De gemeente deed eerder een proef met e-readers en laptops. De e-readers en laptops bleken tijdens de proef ook veel nadelen te hebben. De e-readers waren volgens de gemeente goed voor het lezen van stukken, maar het maken van aantekeningen, het delen van informatie en de snelheid van bladeren lieten veel te wensen over. De laptops hadden als belangrijk nadeel dat het overzicht snel kwijt was op een klein scherm en dat een openstaande laptop tijdens de vergadering ook het zicht blokkeerde.

Bij de pilot met de iPads wordt gekeken of het gebruik efficiënter en makkelijker is dan stapels papier. De gemeente laat weten een kostenverlaging te verwachten met het gebruik van iPads.

In totaal doen er 34 raads- en burgerleden mee aan de proef, die tot en met het voorjaar van 2012 duurt. Onlangs leverden de wethouders de dienstauto in vanwege bezuinigingen.

Via: Webregio 

Te vinden in: Apple, iPad, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.