iPad in de bank van de toekomst?

Citibank goes iPad

Bankieren via een mobiele telefoon? Interactieve, Apple-style iPad muren?  Robot assistenten? Jazeker! Citibank Innovation Lab – noemt het “de Bank van de toekomst!”

Naarmate de technologie verder groeit, heeft elke branche zijn voordelen erin gevonden, de bankensector inbegrepen. Ooit afgevraagd hoe we geld krijgen en dingen gaan kopen in de toekomst? Fox News Channel was de eerste die naar binnen is gegaan bij een geheel gerenoveerde Citibank “Innovation Lab” direct onder het filiaal in Midtown Manhattan.
“Ons doel is om een digitale bank te creeeren waar klanten toegang hebben tot hun financiële leven en hun eigen portemonnee”, aldus Chris Kay, hoofd zakelijke markt van de grote bank. Hij en de Chief Innovation Officer, Debby Hopkins zijn bezig marktleider Citibank een nieuwe jas aan te meten.

“We zien een historische verschuiving hier,” vertelde Hopkins aan FoxNews.com. “De consument heeft er nu echt zin in, producten zoals de iPhone en iPad wakkeren het verder aan. Maar sterker nog, de consument wordt ook echt steeds veeleisender.”

Het bedrijf wil het zo maken dat een klant een “gesprek” met Citibank begint bij een geldautomaat en het later op een mobiele telefoon vervolgt en dat die zelfs nog weet waar je was gebleven.

Citi Innovation Lab heeft vier belangrijke prototypes. Elke is momenteel up and running in Japan en andere delen van Azië, waar de klanten van Citi zeggen te houden van de innovaties.

1) Uw mobiele telefoon is uw portemonnee. Zo werkt het:  De klant voegt zijn credit card informatie op de mobiele telefoon via een applicatie (beveiligd met een wachtwoord). Bij de aanschaf van eenproduct , opent de klant de creditcard app en tikt de telefoon aan als betaling.

De gehele transactie wordt direct bewaard, samen met de aankoopbon en garantie op – je raadt het al – de telefoon. Voordat  “Tap en pay” gaat werken, zal de telefoon moeten worden aangepast met een speciale antenne. (Nokia heeft plannen aangekondigd om deze antennes te bouwen in al haar telefoons vanaf volgend jaar.)

Wat gebeurt er als iemand uw telefoon steelt? Strenge veiligheidsmaatregelen van Citi zorgen voor het onmiddellijk lamleggen van het apparaat als het gestolen wordt, aldus de onderneming.

2) De interactieve media muur. Een speciaal ontworpen muur in de Citibank stelt klanten in staat het laatste lokale en wereldnieuws te zien. Het is als een digitale poster met aanbiedingen in real time . Citi werkt hier met hetzelfde bedrijf dat de iPhone ontworpen heeft.

3) De verkoop muur. Net als een gigantische iPhone waarmee je winkelt voor credit cards of  leningen. De verkoop muur is een enorm scherm. Je bladert door producten op een groot touch screen, dat werkt als de “Cover Flow”-functie op iPods. (Denk aan Tom Cruise in Minority Report!) Je kunt de informatie ofwel mailen naar je telefoon of direct gebruiken op het scherm.

4) De werkbank. Op zoek naar een meer private banking ervaring? U wilt de werkbank. Het is makkelijk te gebruiken, ook nog. In drie stappen kunt u de creditcard vinden die u wilt en direct een aanvraag uitprinten. Mocht u hulp nodig hebt, dan is er een video-agent die u zal uitleggen hoe alles werkt. Hij geeft je dan echt een persoonlijke service.

Is dit nou niet allemaal veel te technisch voor oma? En zal het het einde zijn van de traditionele bankmedewerker? Geen zorgen – er zal altijd een optie blijven om te praten met een echt persoon. Aldus Kay, “we moeten zorgen dat we niet alleen ontwerpen voor de technologie freaks, maar ook een bedrijf blijven dat voor alle leeftijden toegankelijk is. ” 

Te vinden in: Hardware, iPad, Nieuws, Opzienbarend
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.