Apple wijzigt criteria App Store ranglijst

Apple is druk aan het sleutelen geweest met het app ranglijst systeem en heeft kennelijk een aantal criteria toegevoegd naast het logische aantal downloads dat een app nodig heeft om te stijgen op de dagelijkse lijsten van populaire apps.

De verandering is zowel een aantal reclamebonzen opgevallen als een aantal websites die de veranderingen en verschuivingen in de App Store ranglijsten nauwkeurig bijhouden.

Facebook, Skype en Pandora zijn 3 apps die de laatste paar dagen nogal zijn opgevallen in de Amerikaanse App Store. Facebook steeg van nummer 13 naar de eerste plaats (terwijl het al anderhalf jaar lang altijd tussen 12 en 20 stond), Skype steeg spontaan van nummer 33 naar nummer 11 en Pandora van 22 ineens naar een plek binnen de Top 10. Al deze drie apps zijn de laatste anderhalf jaar stabiel geweest in de App Store qua hun ranking en ineens verandert dat zonder aanwijsbare reden.

Waarschijnlijk is het zo dat Apple nu rekening houdt met andere factoren zoals bijvoorbeeld de waardering van de apps en misschien zelfs wel het gebruik van de apps meet. Een van de redenen dat Apple dit doet is om bedrijven die de App Store rankings manipuleren dwars te zitten. Er zijn bedrijven die tegen betaling een enorme hoeveelheid downloads veroorzaken zodat de betreffende app ineens in de Top 10 staat.

Dit nieuwe systeem, gebaseerd op aantal downloads, gebruik en waardering zal wel eens een veel betere afspiegeling van de werkelijkheid kunnen zijn. Wat vinden jullie? 

Te vinden in: Apple, Apps, iPad, Nieuws
Tags: , ,
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.