Onderzoek Gartner: iPad blijft nummer 1

Onderzoek Gartner: iPad blijft nummer 1 opinie nieuws ipad De nieuwe iPad 2 zorgt ervoor dat Apple dominant blijft in de tabletmarkt, zo voorspelt marktonderzoeker Gartner. Andere producenten als Samsung, Motorola, Dell, Acer  etc. zullen de prijs, applicaties en specificaties van de tablet van Apple in het geheel niet kunnen bijbenen.

De komst van concurrerende tablets, zoals de Xoom van Motorola, de PlayBook van Research in Motion en de TouchPad van HP, zal er volgens Gartner niet voor zorgen dat Apple zijn voorsprong op de tabletmarkt heel snel kwijtraakt.

Gartner schat in dat meer dan de helft van de huidige bezitters van de originele iPad direct of binnen een jaar naar het nieuwe model zullen overstappen. Ze doen dit om gebruik te maken van de camera, de snellere processor  maar vaak ook om hun ‘status’ te verhogen. Het onderzoeksbureau verwacht daarnaast dat de iPad steeds vaker zijn weg naar de werkvloer zal vinden. Er zijn inmiddels duizenden zakelijke apps in de App Store te vinden.

 

Te vinden in: iPad, Nieuws, Opinie
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.