Regionale omroepen komen met iPad apps

Voor de regionale omroepen stond dit jaar in het teken van het ontwikkelen van apps voor de iPhone en omdat deze apps nu al zo succesvol zijn, zijn de omroepen nu bezig met een vergelijkbare app voor de iPad.

Twaalf van de dertien regionale omroepen werken samen aan de komst van een iPad app voor regionaal nieuws en informatie. De applicatie wordt anders dan de bestaande apps en geoptimaliseerd voor de iPad. Belangrijkste features worden het nieuws in beeld en geluid en ‘uitzending gemist’. De verwachting is dat de iPad applicatie begin 2012 beschikbaar is.

Regionale omroepen komen met iPad apps nieuws apps

De 12 regionale omroepen ontwikkelden gezamenlijk een platform voor hun doelgroep, waarmee op de iPhone en ook Android toestellen regionaal nieuws en informatie kan worden geraadpleegd. De eerste initiatiefnemer was RTV Noord. Het algemene framework is voor alle omroepen hetzelfde, alleen de inhoud is anders. De enige regionale vreemde eend in de bij is Omroep Flevoland, zij ontwikkelden zelf een app. In de App Store zijn de Apps van de regionale omroepen voor iPhone gratis verkrijgbaar, bijvoorbeeld die van Omroep West (hieronder).

Regionale omroepen komen met iPad apps nieuws apps
Omroep WestOmroep WestNieuwsGratisDownload

 

Te vinden in: Apps, Nieuws
© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.