Aftellen tot iOS 5 en iCloud

Aftellen tot iOS 5 en iCloud nieuws firmware apple Apple lanceert vandaag versie vijf van haar besturingssysteem iOS. Zoals jullie weten kunnen we vanaf vandaag gebruik maken van iCloud en heb je geen computer met iTunes meer nodig. Erg handig!

Tot nu toe moest je naast je iPad ook een  PC of Mac hebben met iTunes om je muziek te synchroniseren, data over te zetten of software-updates uit te voeren. Dat kan dus nu met iCloud.

Met iOS 5 en de 10.5-update van iTunes synchroniseer je draadloos als je op hetzelfde netwerk zit.

Back-ups van de bestanden op je iPad worden met iCloud bewaard op de servers van Apple. Als je al eerder apps hebt gekocht in de App Store kun je ze nogmaals downloaden met iCloud. Krijg je een nieuwe iPad of iPhone dan hoef je slechts je Apple ID in te geven en wordt alles automatisch weer precies hetzelfde als op je vorige device.

Ook nieuw in iOS 5 is het meldingenmenu. Vanaf nu krijg je een melding terwijl er tegelijkertijd op je scherm een nieuw menu dat na een paar seconden weer verdwijnt. Als het niet dringend is kun je gewoon verder blijven werken. Er is en als bij Android een drop down-menu toegevoegd met daarin een overzicht van alle meldingen.

Ook iMessage is nieuw. Dit is een berichtendiens vergelijkbaar met BlackBerry Messenger maar dan voor de iPad, iPhone en iPod Touch. De website van iCloud is al online, iOS 5 verwachten we rond de avond (ochtend in de VS).

 

Te vinden in: Apple, iOS Firmware, Nieuws
  • Henk

    Ja hoor, ik ben aan het downloaden :D
    (19:04 had ik hem hier)

  • Marjolijn

    Wij inmiddels ook, wat vind je er van??

© 2010 - 2013 PCD bv. Logos/merken Apple, iPad, iPhone, iPod, iTunes, iCloud zijn eigendom van Apple Inc. Alle rechten voorbehouden.
Powered by EasyBattery.nl.